Publicat el

Amazon estrena el servei Cloud Player a Europa i la botiga de música a Espanya i Itàlia





Amazon ha fet accessible a través dels seus portals europeus el servei Cloud Player, que ja funcionava des de feia un any als EUA. Es tracta d'un servei mitjançant el qual es pot accedir a la pròpia col·lecció de música des de qualsevol lloc, ja que és compatible amb dispositius Android (inclosos evidentment Kindle Fire i Kindle Fire HD), iPhone o iPod Touch, mitjançant una aplicació específica, i a més a més permet l'accés via navegador. Tal i com expliquen en la web d'Amazon


Això significa que que disposem d'una còpia segura de la nostra música en el núvol, que podem descarregar per reproduir-la offline sempre que ho desitgem. 

Les compres realitzades a través de la botiga MP3 es guarden automàticament a la nostra biblioteca Cloud Player, però també es poden importar cançons d'altres llocs, fins i tot les comprades a la botiga iTunes d'Apple. El que fa el sistema és emparellar els temes del nostre disc dur amb els apareixen en el catàleg d'Amazon, de manera que tots els coincidents apareixeran al nostre Cloud Player, amb una qualitat de 256 Kbps.

Cloud Player està disponible en dues modalitats: una versió gratuïta, que dóna opció a emmagatzemar 250 cançons, i una altra de pagament, mitjançant subscripció anual de 24,99€, aque permet emmagatzemar 250.000 cançons en el núvol. El funcionament de sincronització en el núvol de Cloud Player per a música és similar al servei Cloud Reader per a llibres Kindle, del qual us en vàrem parlar en aquest post.

Al mateix temps i després de cinc anys de funcionament als EUA i dos a França, el Regne Unit i Alemanya, Amazon ha obert  (5/10/2012) la botiga de música MP3 a Espanya i a Itàlia. En aquests moments Amazon MP3 comercialitza més d'un milió cançons en format MP3, que es venen al preu de 0,99€, mentre que els àlbums tenen un preu entre 4,99 € i 9,99 €,  en funció si són novetats, edicions especials, etc.


Font: Notes de premsa d'Amazon Espanya (4/10/2012) i Amazon Alemanya (4/10/2012)