Publicat el

Pyjamarama, llibres de paper animats



Pyjamarama és una col·lecció de llibres en paper publicada per l'editorial francesa Le Rouergue. Els llibres de la col·lecció estan il·lustrats amb una antiga tècnica d'animació anomenada "ombro-cinéma" que consisteix en disposar una mena de graella plastificada amb bandes verticals sobre la pàgina, que quan es desplaça sobre les il·lustracions crea una il·lusió òptica de moviment. Aquesta tècnica es va crear a França a principis de segle XX i s'ha anat utilitzant en petites joguines durant els anys 30, 40 i 50, i també en llibres, com podem veure en aquests exemples recollits per la web Livres Animés.

La col·lecció, realitzada pel dissenyador gràfic  Michaël Leblond i l'il·lustrador Fréderique Bertrand, inclou dos títols, New York en pyjamarama i Lunaparc en pyjamarama, i un tercer que Le Rouergue publicarà la propera tardor.

En el vídeo promocional de New York en pyjamarama  que us mostrem a continuació, es pot verure com, amb un mecanisme ben senzill, les il·lustracions prenen vida i s'animen.