Publicat el

LG anuncia la comercialització d'una pantalla de paper electrònic flexible



L'empresa sud-coreana LG ha anunciat (29/3/2012) la imminent comercialització de les primeres pantalles de paper electrònic flexible. Es tracta d'una pantalla de tinta electrònica en blanc i negre desenvolupada amb tecnologia OLED (Organic Light-Emitting Diode, díode orgànic d'emissió de llum), fabricada en plàstic, sense marc ni carcassa, amb una resolució de 1024 x 768 pícsels, que fa 6 polzades de diàmetre i 7 mm de gruix, que pot plegar-se  fins a 40 graus. Segons els seus fabricants aquesta pantalla és capaç de resistir sense danys el cop d'una caiguda des d'una alçada d'un metre i mig.  LG vendrà aquesta pantalla  a diversos fabricants xinesos d'aparells de llibres electrònics i tauletes, que al seu torn els comercialitzaran a Europa a partir del mes de maig. Tenint en compte el mínim gruix, lleugeresa i flexibilitat, la seva fabricació industrial podria representar un avenç tecnològic significatiu en el camp dels llibres electrònics.

Recordem que des de fa anys diverses companyies estan treballant en el desenvolupament de pantalles flexibles OLED, com ara Samsung o Sony les quals presentaren els primers prototips l'any 2009.

Davant notícies com aquesta no sembla tan llunyà el dia en què podrem llegir llibres i diaris de paper electrònic com el que sortia a la pel·lícula Minority Report.