Publicat el

Google presenta un prototip d'ulleres de realitat augmentada


Sergey Brin, cofundador de Google i responsable del laboratori Google X, amb les  ulleres de realitat augmenada.

Google ha presentat (4/4/2012) el projecte Project Glass  que té com a objectiu el desenvolupament d'unes ulleres amb tecnologia de realitat augmentada. El laboratori Google X ha publicat un vídeo promocional per donar a conèixer el prototip d'aquest dispositiu, que consisteix en una banda metàl·lica col·locada al voltant dels ulls o insertada en unes ulleres, que aporten informació a temps real  (per exemple sobre el trànsit, transport públic, preus, ofertes, etc.), permet desar notes en l'agenda personal, localitza persones, captura imatges, transmetre missatges de veu.  Resulta particularment interessant que el control de les ordres es realitza exclusivament mitjançant el reconeixement de la veu sense necessitat d'utilitzar ni pantalles ni teclats, només la veu.

Sergey Brin, cofundador de Google i responsable de l'equip que portat a terme aquest projecte, ja s'ha mostrat en públic portant aquestes ulleres durant l'assistència a un acte benèfic a Sant Francisco.

En el vídeo promocional que l'equip de Google X ha difòs, es mostra de quina manera aquestes ulleres podrien ajudar les persones que utilitzen aquest dispositiu en la vida quotidiana.




I si voleu riure, o somriure una mica, també podeu donar un cop d'ull al vídeo paròdia del Project Glass de Google, titulat "A New Way to Hurt Yourself" i que mostrem a continuació.