Publicat el

Sony presenta prototips de lectors de llibres electrònics amb pantalles OLED


Vídeo de presentació del prototip del lector digital Sony amb pantalla OLED.

Durant la passada fira Consumer Electronic Show, celebrada a Las Vegas del 8 a l'11 de gener del 2009, Sony presentà la gamma de productes "Contrast" tots els quals estan equipats amb pantalles OLED (Organic Light-Emitting Diode). Aquestes pantalles es basen en diodes orgànics d'emissió de llum, que funcionen a partir de polímers que reaccionen a una determinada estimulació elèctrica, generant i emetent llum per sí sols.

Els nous productes presentats per Sony són un ordinador portàtil, un lector digital i un walkman, que disposen de pantalles extra fines, flexibles i en color. Sony no ha desvetllat detalls del calendari de producció i de comercialització d'aquests dispositius. La millora de prestacions que ofereixen aquestes noves pantalles fa pensar que els lectors de llibres electrònics amb pantalla OLED convertiran en obsolets els lectors digitals a base de tinta electrònica que ara es troben en el mercat.

Per fer-se una idea de les possibilitats que ens proporcionarà aquesta tecnologia, us hem incrustat al començament de l'article un vídeo d'un lector digital. A continuació us en presentem un altre que mostra el prototip del futur mini portàtil Sony Vaio amb pantalla OLED, que té un potencial extraordinari com a lector digital.



Recordem que Samsung també està treballant en un prototip de pantalla flexible OLED, tal i com vàrem anunciar en aquest post de Beat.